Διαγωνισμος με δωρο προσκλήσεις για την παράσταση «Ο φίλος μου ο Χίτλερ»

Διαγωνισμοι artsandthecity.gr

Ο διαγωνισμος χαριζει 3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ο φίλος μου ο Χίτλερ» που παίζεται στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα».

Υπόθεση: Βερολίνο, 1934: Μια ταραγμένη και ηττημένη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο Γερμανία, μαστίζεται από την ανεργία, τον πληθωρισμό, την φτώχια και την ιδεολογική σύγχυση. Παραστρατιωτικά τάγματα, στρατός, πολιτικοί ηγέτες και κεφάλαιο διαγκωνίζονται για την νομή της εξουσίας. Ο Μίσσιμα επικεντρώνει στις κρίσιμες εβδομάδες πριν από την νύχτα της 30ής Ιουνίου του 1934, δηλ. την νύχτα της μεγάλης σφαγής, που έμεινε στη Ιστορία ως η «Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών».

Ο Χίτλερ είναι ήδη Καγκελάριος μετά την κατάλυση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης από τον ίδιο. Η εξουσία του αμφισβητείται από δικούς του ανθρώπους. Μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα, ο Χίτλερ δολοφονεί μαζικά παλιούς συντρόφους, συνεργάτες και προσωπικούς του φίλους (εξ ου ο ειρωνικότατος τίτλος του έργου) που τον είχαν ανεβάσει στην εξουσία. Γίνεται ο «Φύρερ», ο απόλυτος μονοκράτορας που σώριασε σε ερείπια την Γερμανία και έφερε την Ευρώπη στο χείλος της καταστροφής.

Το έργο εκτυλίσσεται μέσα στην Καγκελαρία. Ο Μίσσιμα με ανελέητο χιούμορ και ειρωνεία παρουσιάζει τους δημιουργούς του Ναζισμού, τον Άντολφ Χίτλερ (Νίκος Νίκας) τον διοικητή των Ταγμάτων Εφόδου, Ερνστ Ρεμ (Κώστας Καζανάς), τον συνδικαλιστή Γκρέγορ Στράσσερ (Βασίλης Ρίσβας) αλλά και τον βιομήχανο Γκούσταβ Κρουπ (Γιάννης Ροζάκης), να επιδίδονται σε μάχες ζωής και θανάτου, μέσα σε ένα κλίμα φόβου, ίντριγκας και πολιτικού καιροσκοπισμού.

Για να λαβετε μερος στην κληρωση επισκεφθειτε αυτη τη σελιδα

Συμμετοχη στο διαγωνισμο μεχρι και 02/02/2013 στις 16:59

8a9cb59b81b454b714d090dba116ffaf


Σχολιάστε: